Нове життя?

За останні тижні багато чого змінилося не тільки в Україні, але й у Чернівцях. Маємо нових керманичів, маємо перші результати їхньої діяльності. Це і випуск на волю одіозних фігур, і призначення нових керівних кадрів, в тому числі й у нашій міській раді. Все обновилось і стало на свої місця. Цікаво як будуть працювати нові старі “слуги чернівецької громади”. І що зміниться, окрім голови?

В Україні продовжують гинути люди. Герої гинуть захищаючи нас з вами та всіх українців очищаючи наші східні області. Ми з вами гинемо під колесами мажорів, які виходять із ситуацій чистими та праведними. А винуваті стаємо ми. Чому і “доколє”? Тому, що ми чекаємо коли щось станеться, а тоді ми вже на коні. Тоді нашому гніву немає меж.

Мине можемо звинувачувати новообраного керманича міста у тому, що він не спілкується із громадою. Спілкується, і аж занадто. А треба всього-навсього вислухати громаду, а не звертатись до неї із “пламєєннимі рєчами”. Громада не завжди права, і це правильно. Останнім часом у нас стільки стало людей, які асоціюють себе із всією громадою, що треба створювати окрему структуру, яка мала би з ними спілкуватись і назвати її, наприклад, “громадські говоруни”.

Митеж не є “народ”, ми просто небайдужі громадяни. Нам болять всі наші недоліки і ми відчуваємо свою відповідальність за стан справ у суспільстві. Дехто говорить, дехто мовчить, а деякі пишуть, адже на друковане слово сьогодні може більш реально щось зробити. Адже неможливо вилікувати нарив, якщо його не розкрити, а опісля втрутитись оперативно та ампутувати його.

Вже неодноразово писалося про стан справ на ринку “Верхній”, більше того, навіть шукають шляхи вирішення проблем, і знаходять. Правда, не завжди вихід, а ще одну проблему. Є непогана задумка щодо розширення торгових площ за рахунок виробничих цехів бувшого цеху заводу “Коломияремсільмаш”. Там багато вільної площі, є криті великі приміщення де б можна було цілий рік торгувати із машин. Приміщення просторе й високе… після цієї думки треба глянути наверх. Над нами нависає дах, який ось-ось впаде на голову. Хто хоче побачити те все, але не піддавати власне життя небезпеці заходьте на: www.youtube.com/watch?v=Xm9ZR5zuyts

Якщо Ви поцікавитесь справами цієї установи, то отримаєте багато різної, часто такої, що сама собі суперечить інформації. Так розповідають що ексголова ОДА, разом із екссекретарем міськради та кумпанією почав перепрофільовувати підприємство. Звернулись до проектних організацій, ті відвідали будівлі та відмовились давати позитивне заключення. Інша версія, що ще довголітній міський голова “со товаріщі” теж робив те саме. Результат такий же, як і у першій версії. Наскільки вірні ці версії поки сказати не можна, але результати, як розповіли “знавці”, у них одинакові. Сказати яка з цих двох версій првильна не можливо, адже крім слів жодних інших доказів нам не нададуть.

Але як фахівець за першою освітою (інженер) я можу відповідально заявити, що будівельні конструкції, особливо ті, що під постійною нагрузкою, втрачають несучу здатність. А несуча здатність характеризується граничною комбінацією навантажень, при яких починається необмежене зростання пластичної деформації конструкції. У багатьох випадках має місце обвалення конструкцій, адже “несуча здатність — максимальне навантаження, яке можуть нести будівельні конструкції, їх елементи, а також грунти підстав без втрати їх функціональних якостей”. (Джерело: Словник архітектурно будівельних термінів...)

Тобто, ми маємо можливість створити ще одну зону постійної небезпеки де на нас чигатиме небезпека, а коли вона прийде — то вже матимемо нову причину поплакатись та сказати один одному про своє відношення та що ми бажаємо нашим владникам. А вони винні? Мабуть, ні, хоча і так. Але ми їм все прощаємо, адже вони так за нас переживають, що навіть преси не читають, а ящо й читають — то “по діагоналі” і тільки цікаві для них матеріали, а те що з ринку “Верхнього” поступають не всі платежі, навколо ринку безкоштовно використовують землю місцевої громади та все інше про що писано раніше, їм не цікаво. Ні попередникам, ні нинішнім. Можливо майбутнім буде не одинаково.

2 коментарі

Иван Дедов
… ще в гром контролі ми (я) стикнулися з цим ринком проводячи акцію «Чесна вага», чого нам люди цього ринку не розповили про кришувальникив цього ринку та правопорядки утиску та поборів… жесть…
… ще в гром контролі ми (я) стикнулися з цим заводом проводячи акцію захисту робочих, яких хітровани з адміністрації зухвало виселили з общаги… жесть…… а до чого я веду, а до того що всі ці проблеми виникли давно… за цим всім стоіть чернівецька номенклатурна бандократия…
Іван Білик
Іван Григорович, у мене той же номер телефону. Давайте спільно візьмемось. Адже 280 це не 120.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте