Америка не Україна, а Іван не Юля

Сьогодні вранці я отримав на електронну адресу запрошення на прес-конференцію. Перечитавши його я вирішив поділитися отриманою інформацією. Висновки зробите самі. Мій — у заголовку.

Запрошуємо Вас на прес-конфенцію, присвячену обговоренню гучної міжнародної справи українця Івана Телегуза, засудженого на смертну кару в СШ
A.
У прес-конференції візьмуть участь член правової команди Британської правозахисної організації ReprieveСофі Уокер, а також представники української влади і міжнародних організацій.
Прес-конференція відбудеться 1 лютого 2012 об 11:00
за адресою м. Київ, вул. Т. Шамрила, 23 (Прес-центр ЛІГАБізнесІнформ)
 
Івана Телегуз:безневинному українцю винесено смертний вирок у штаті Вірджинія, США

ДАТУ СТРАТИ ПРИЗНАЧИЛИ НА ВЕСНУ 2012


 
  Іван Телегуз народився в 1978 році в маленькому містечку Кам'янка, яке на той час було розташоване на території Радянського Союзу, а зараз – на Західній  Україні. 
Зазнавши  страшних релігійних переслідувань через християнське віросповідання, сім’я Телегуз була змушена покинути батьківщину, і зрештою осіла в США. Пан Телегуз ніколи не подавав документи на отримання громадянства США, оскільки він пишається своєю приналежність до українського народу.       
У 2006 році Івана Телегуза був засуджено на смертну кару по звинуваченню у замовленні вбивства своєї колишньої дівчини двом чоловікам, Хетріку і Гілксу. Однак після оголошення вироку з’явилася нова інформація, з якої випливає, що Іван є безневинним.
 Присяжним, що засудили пана Телегуза, не було надано жодної інформації, яка могла виправдати звинуваченого і вказати на причетність інших осіб до скоєного злочину. Зокрема, після суду обидва головних свідка, Сафанов і Гілкс, визнали, що вони брехали, звинувачуючи Івана у замовленні вбивства.
 
Гілкс зізнався, що його свідчення сфабриковані в ході судового розгляду під тиском з боку держави, адже за звинувачення Івана йому пообіцяли менш сувору міру покарання. Він визнає, що немає підстав вважати Івана замовником вбивства. Сафанов також відмовився від своїх свідчень і зізнався, що Іван ніколи не говорив йому про вбивство. Третій основний свідок, Хетрік, відмовляється обговорювати справу із  адвокатами Івана Телегуза.
 Пан Телегуз зараз перебуває у камері смертників штату Вірджинія і бореться за те, щоб із нього було знято помилкове звинувачення — результат нехтування суттєвими доказами безневинності. Тюремні умови є суворими, вязень перебуває в абсолютній ізоляції. Івана тримають в одномісній бетонній камері із сталевими дверима майже 24 години на добу; тюремні правила вимагають, щоб навіть їв він на самоті у власній камері. Його виводять із камери виключно для того, щоб прийняти душ і іноді побути годину у маленькій одномісній клітці на дворі.
Уповноважений  з прав людини пані Ніна Карпачова вперше взяла участь у справі  в серпні 2010 року. Україну не було повідомлено про арешт пана Телегуза (відсутній консульський запис про усне чи письмове надання інформації), що є порушенням Віденської конвенції про консульські зносини.
У пана Телегуза надзвичайно мало часу, і він відчайдушно потребує допомоги з боку українського уряду. Саме тому в кінці січня 2012 року американський адвокат Софі Уокер приїжджає до Україні для того, щоб обговорити справу із представниками української влади та неурядових організації, адже процес отримання паном Телегузом громадянства України суттєво затягнувся.
 
Для отримання додаткової інформації звертайтеся електронною поштою diana.goldshtein@reprieve.org.uk, телефонуйте +44 20 7427 1094або переходьте за посиланням http://www.reprieve.org.uk/cases/ivanteleguz/

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте