Якщо взятись, то можна

Сьогодні, в м. Сторожинець розпочав роботу семінар, що проводиться в рамках реалізації проекту «Розвиток експертно-аналітичних ресурсів для вирішення проблеми теплопостачання вразливим категоріям населення м. Сторожинець». Метою цього проекту є сприяння підвищенню експертно-аналітичного потенціалу громадських активістів для спільного вирішення проблеми опалення житла малозабезпечених мешканців м. Сторожинця Чернівецької області за сприяння провідних вітчизняних аналітиків шляхом об'єднання зусиль представників місцевих неурядових організацій, засобів масової інформації, органу місцевого самоврядування та наукових інституцій.

Розпочав семінар експерт з питань соціальної політики та аналізу політики, керівник Центру соціального партнерства та лобіювання Національного університету Києво-Могилянська Академія, доцент Панцир Сергій Іванович. Учасники семінару — представники райдержадміністрації, районної та міської ради, підприємці, представники громадських організацій та журналісти. Відрадно відмітити, що матеріал семінару сприймався «на ура», а при виконанні практичних завдань бачення представників різних груп практично збіглися. Тобто бачення проблеми та можливих шляхів її вирішення одинакові як у представників різних гілок влади, так і у їх опонентів. І це радує.

Можливо це результат того, що вирішення цієї проблеми консолідувало місцеву громаду, а керівники не зайнялись виясненням відносин та виявленням винуватців, а, натомість, у короткі терміни вирішили проблему із опаленням, чим зняли напругу у соціумі. Адже, за словами Сторожинецького міського голови, жодне житло не залишилось без опалення. Виключенням є декілька квартир у яких відсутні господарі.

До речі, у роботі семінару взяв участь не тільки особисто пан Карлійчук М.М., але ї його заступник та представники житлокомунгоспу, водоканалу та інших міських служб. Завтра буде продовжено навчання і про захід повідомлю більш детально.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте