Для всіх гостей – безкоштовно

Чернівецька область, яка є найменшою по площі в Україні гостинно запрошує та має можливість для відпочинку. Тільки у нас є можливість відпочивати представникам всіх активних видів відпочинку. Тут на невеликій території сконцентровані всі принади й чари – урвища Дністровського каньйону, смарагдові шати Хотинської й Чернівецької височин, сріблясті плеса бурхливих річок Пруту та Черемошу, таємничі підземелля величезних печер, галасливі водоспади…
Ви маєте змогу відпочити та набратися сил на території справжньої перлини, яку створила природа на тлі ландшафтного розмаїття південного заходу України. Чернівецька область розташована в трьох природно-географічних зонах: гірській, яка охоплює Буковинські Карпати; передгірній, яка розташована між Карпатами та річкою Прут і лісостеповій, яка займає Прутсько-Дністровське межиріччя. Геологічні та геоморфологічні утворення мають велике пізнавальне і естетичне значення. У нас розташовані печера Довбуша, скелі “Кам’яна багачка” і “Чорний діл”, дністровські “стінки” біля сіл Василів і Звенячин, Дністровське водосховище і ряд природних та культурних заповідників. В Карпатах знайдуть сприятливі умови альпіністи та поцінювачі гірського пішохідного та спортивного кваліфікаційного туризму. Є добрі умови для прихильників спелеотуризму.
Молоде покоління, виховане телебаченням та масовою субкультурою, втратило потребу в спілкуванні з природою, погано обізнане із своєю малою батьківщиною і в більшості не здатне до виживання в екстремальних ситуаціях, які час від часу підносять нам техногенні та природні катаклізми. Для них пропонується спортивний “самодіяльний” туризм, який позбавить від соціально-природної інфантильності.
Для всіх гостей – безкоштовно: чисте повітря, прекрасна природа та гостинність господарів.
Тваринний світ області складають 303 представники хребетних тварин. Тут можна зустріти представників сибірської тайги і Середземномор’я, мешканців Європейських лісів та чимало ендеміків.
Відвідавши міста та містечка нашого краю Ви зустрінете пам’ятники архітектури та культури різних віків та народів, а ознайомившись із обласним центром – містом Чернівці Ви впевнитися, що вислів “Чернівці – це маленький Париж чи Відень” неправильний. Париж і Відень – це просто великі Чернівці! Адже тільки Чернівці мають історичне посилання на те, що його вулиці підмітали трояндами!
А наші села мають багатющу історико-архітектурну спадщину, культуру, самобутній побут, самою природою даровані мальовничі ландшафти, наділені багатими лікувально-рекреаційними ресурсами. Ви маєте змогу відпочити в українському, румунському, молдовському та російському селах. Там чекають на Вас неповторний індивідуальний житловий фонд і добрі та працьовиті люди. За всю історію краю не зареєстровано жодних сутичок на міжнаціональному ґрунті, хоча тут проживають представники понад 90 національностей. Прийнявши рішення відпочити не від’їжджаючи далеко від дому, Ви матимете змогу ознайомитися із місцями безпосередньо пов’язаними із життям знаменитих українців: Олекси Довбуша, Устима Кармелюка, Лесі Українки, Івана Франка, Юрія Федьковича, Володимира Івасюка, Назарія Яремчука та багатьох інших. Незабутнє враження на вас справлять чарівні у будь-яку пору року Карпати – м’які контури гір, смарагдово-сині хвилі смерекових лісів та полонин, чепурні будиночки, кожен х них – це справжній витвір мистецтва. А в селі Біла Криниця розташований світовий центр старообрядництва, тільки тут проводяться всесвітні собори Російської Старообрядницької церкви, а неповторний архітектурний ансамбль церкви та монастиря не залишить байдужими нікого.
Пройшовши стежками та шляхами малої батьківщини, увібравши у себе її світлу ауру, Ви переконаєтесь у правдивості вислову австрійської доби Буковини – “Якщо би Господь Бог вирішив провести відпустку на Землі, то неодмінно вибрав би для цього Буковину”.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте